Klopp ismijao Arsenal, pa se "vadio": Mislim na geografsku udaljenost

Trener Liverpoola

Klopp ismijao Arsenal, pa se "vadio": Mislim na geografsku udaljenost

Eldar Ganibegović

Za dva dana se u derbiju 10. kola engleskog Premiershipa sastaju Arsenal i Liverpool.

Nakon osam odigranih utakmica Arsenal je iznenađujuće na prvom mjestu, dok je Liverpool poslije sedam na devetoj poziciji.

Ipak, iako je razlika između ova dva tima na tabeli osam pozicija i 11 bodova, Jurgen Klopp je pomalo ismijao Arsenal na press konferenciji.

Komentarisao je brazilskog ofanzivca Gabriela Jesusa koji je ovog ljeta iz Manchester Cityja prešao u Arsenal, te se vrlo brzo uklopio među Topnicima.

"Ne poznajem Gabriela lično, ali uvijek mi se sviđao kao igrač. Znam da ga Manchester City ne bi prodao nijednom klubu, ali udaljenost od Arsenala je bila dovoljno velika", rekao je uz smijeh Klopp, pa se popravio:

"Geografski! Uspjeli su ga dovesti, a Gabriel je izuzetan igrač," izjavio je Klopp, što je zabavilo novinare u prostoriji.

Očito je Klopp mislio na veliku bodovnu razliku između dvije momčadi u prošloj sezoni kada su Građani osvojili titulu prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone Manchester City je osvojio naslov sa 93 boda, dok je Arsenal završio tek peti sa 69 bodova.

Inače, utakmica na Emiratesu se 10. oktobra igra s početkom u 17:30 sati. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hahahahahaha,sto im ga cika Klopp spusti...Arsenal je smijesan klub,100 i kusur godina star klub,a nemaju europski trofej...tuga...
2 10
Klicko
Volio bi da ih arsenal ubije nego 94 marke,odvratan klub i divlji navijači
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi