Nema Kolašinca ni Monreala, za duel sa Cityjem Emery će "izmisliti" beka

Ima dvije opcije

Nema Kolašinca ni Monreala, za duel sa Cityjem Emery će "izmisliti" beka

Edmir Škorić

Sead Kolašinac će zbog povrede koju je zadobio u prijateljsko meču protiv Chelseaja pauzirati dva mjeseca.

Kolašinac je povrijedio lijevo koljeno i iz Arsenala su saopštili da će mirovati narednih osam do 10 sedmica, što stvara ozbiljne probleme novom treneru Unaiju Emeryju.

Naime, sedam dana prije početka Premier lige upitan je i drugi lijevi bek Nacho Monreal, pa će Emery protiv Manchester Cityja vjerovatno morati da nešto "skuha".

S obzirom da nema treće alternative, na toj poziciji lijevog beka igrat će Alex Iwobi ili Ainsley Maitland-Niles. Njih dvojica su po prirodi ofanzivci, ali Emery će morati jednog od njih da stavi u neprirodnu poziciju za naredni meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je pružao dobre partije pod palicom Emeryja u posljednje vrijeme, no tek treba da vidimo kako će se "novi" Topnici ponašati u ozbiljnijim i zvaničnim mečevima, a bolje probe od one sa Cityjem sigurno nema.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
Zar je moguće da se "tank" pokvari ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi