Nema kraja Dinamovim problemima pred okršaje s Benficom

Povrijeđen i Ademi

Nema kraja Dinamovim problemima pred okršaje s Benficom

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama za sedam dana igraju na Maksimiru protiv Benfice prvu utakmicu osmine finala Evropske lige.

Dinamo je napravio historijski rezultat plasmanom u osminu finala nakon što je u prethodnoj rundi bio bolji od Viktorije Plzen. Žrijeb nije bio lagan za Modre jer su dobili jednog od najtežih protivnika, a to je lisabonska Benfica.

Prvi problemi za Nenada Bjelicu su vijesti da bi utakmicu u Zagrebu mogao propustiti Izet Hajrović koji ima problema s povredom. Hajrović trenira po posebnom programu i nije poznato kada će se priključiti ostatku ekipe.

No, problemima tu nije kraj za Dinamo nakon što je večeras potvrđeno da kapiten ovog tima Arijan Ademi neće uopšte biti u konkurenciji za utakmice protiv Benfice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ademi ima dosta problema s bolovima u stomačnom zidu, a bolovi su postali još jači nakon meča s Plzenom. Doktori su mu savjetovali da ide što prije na operaciju, ali je protiv Plzena igrao pod injekcijama jer nije htio da ostavi ekipu na cjedilu.

No, nakon tog meča bolovi su postali još jači i zbog toga je jedino riješenje operacija. Ademi bi se na teren trebao vratiti za tri sedmice i sigurno je da neće igrati protiv Benfice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi