Nema kraja greškama: Mike Dean napravio novi kiks

Nije dosudio čist penal

Nema kraja greškama: Mike Dean napravio novi kiks

M. Šljivak

Kontroverzni sudija Mike Dean bio je glavni arbitar na jučerašnjem meču Manchester Cityja i Swanseaja i ponovo je imao dosta zanimljivih odluka.

Dean je nedavno kažnjen zbog loših odluka i jedan meč je morao suditi u Championshipu, ali je i tu napravio veliki skandal. Dosudio je penal iako je igrač rukom igrao daleko izvan kaznenog prostora, a jučer je u meču Cityja i Swanseaja propustio da dosuditi penal za Građane.

Brzonogi napadač ekipe s Etihada Raheem Sterling pao je nakon duela s golmanom velškog tima Lukaszom Fabianskim. Iako je bilo očito da je poljski golman sapleo Sterlinga, Dean se nije oglasio, da bi potom pokazao žuti karton igraču Cityja zbog pokušaja iznude penala.

Sterling nije mogao da vjeruje šta se dešava. Ipak, odluku je morao prihvatiti, a ovo je još jedna u nizu loših odluka iskusnog sudije, koji nastavlja s jako lošim suđenjem u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako ovako nastavi, ovo bi mogla biti njegova posljednja sezone u engleskoj Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi