De Bruyne: Nije mi žao Liverpoola

Belgijanac o utrci za titulu prvaka Engleske

De Bruyne: Nije mi žao Liverpoola

Manchester City je pobijedio u svojih posljednjih 14 utakmica Premier lige i tako sa bodom prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom odbranio titulu prvaka Engleske.

Liverpoolovih 97 bodova na kraju sezone treći je najveći bodovni saldo u PL ikad. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Redsi konačno podignu toliko željeni trofej.

Kevin De Bruyne je razgovarao sa birtanskim novinarima pred večerašnje finala FA Kupa, pa se dotakao i utrke za titulu prvaka Engleske.

Iako odaje priznanje Liverpoolu na sjajnoj sezoni, Belgijanac se ne suosjeća sa Redsima kojima je za bod izmakla titula.

"Imali su sjajnu sezonu, ali to znači da smo mi jednostavno bili bolji od njih na kraju... Nije mi žao Liverpoola jer mislim da ni oni ne bi žalili nas. Mislim da nas niko nije žalio zbog načina na koji smo eliminisani iz Lige prvaka. To jednostavno morate podnijeti", izjavio je De Bruyne.

"Znam kako se osjećaju jer morate biti razočarani. I mi bismo se tako osjećali da nam se to desilo. Međutim, mi smo rivali, a ovo je bila velika bitka. Mogu razumjeti njihova osjećanja, ali možda bi bilo previše da ih sažaljevam", dodao je veznjak Manchester Cityja.

Inače, Manchester City večeras (18:00) na Wembleyju igra finale FA Kupa protiv Watforda. Prilika je to za Guardioline izabranike da dođu do trećeg trofeja u sezoni pošto su već osvojili Premier ligu i Liga kup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Bruyne se mučio sa povredama, predviđalo se da neće igrati do kraja tekuće sezone, ali se ipak oporavio u finišu iste.

"Nije bilo zabavno većim dijelom sezone... Bila je ovo godina koja je počela sa dvije teške povrede. Vratio sam se, ali moje tijelo nije moglo izdržati sve te utakmice... Dobro je biti sa timom kada se borimo za trofeje, poput utakmice sa Brightonom ili finala protiv Watforda", poručio je De Bruyne.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adnanos
Zao mi je sebe sto me ledja bole
0 0
Dobojlija
Nece siti doci niksd do finala lige prvaka I nije mi zao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi