Nema mjesta u Barci, pa odlazi u Porto

Samper u Portu?

Nema mjesta u Barci, pa odlazi u Porto

Edmir Škorić

Perspektivni veznjak Sergi Samper mogao bi završiti u Portu.

Sampera Barca želi u razvojnoj ekipi, s tim što bi ponekad dobio priliku i u prvoj momčadi, ali je mladi Katalonac spreman da ode.

Svjestan je da za njega nema mjesta pored Sergija Busquetsa, Javiera Mascherana i Sergija Roberta, a osim toga, klub je potpisao i Ardu Turana.

Mundo Deportivo javlja da je Porto zainteresovan za Sampera, te da je poslao ponudu Barceloni. Ranije je portugalski klub iz Barcelone doveo i Cristiana Tella i oni su svjesni da na osnovu dobrog odnosa s Barcom mogu dovesti još ponekog mladog igrača.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Osim toga, trener Porta Julien Lopetegui već je trenirao Sampera, 20-godišnjaka koji bi se morao pridružiti Ikeru Casillasu, koji je također u pregovorima s Portom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.