Nema novca, ali ima volje: Dok Višća trenira u Butmiru, turski velikan kuje plan za transfer

Špekulacije ne prestaju

Nema novca, ali ima volje: Dok Višća trenira u Butmiru, turski velikan kuje plan za transfer

Senol Gunes je napustio kormilo Bešiktaša i preuzeo poziciju selektora reprezentacije Turske.

Kako se i špekulisalo na klupi crno-bijelih ga je naslijedio doskorašnji strateg Bašakšehira Abdullah Avci.

Od kada su se pojavile špekulacije da bi Avci mogao sjesti na kormilo Bešiktaša, počele su i glasine da će ovaj stručnjak za sobom "povući" i najboljeg igrača Bašakšehira, našeg Edina Višću.

Iako je za Višću itekako zainteresovan i Fenerbahče, od njegovog potencijalnog transfera ne želi odustati ni Bešiktaš.

Posljednje informacije iz turskih medija govore da bi Bešiktaš mogao pokušati Bašakšehiru ponuditi transfer paket (igrači i novac) za Višću.

Viceprvak Turske, Bašakšehir, za Edina Višću traži 10 miliona eura, ali Bešiktaš u ovom trenutku i nije u najboljoj finansijskoj situaciji, pa će pokušati transfer sjajnog bh. reprezentativca osigurati uz što manje novca.

Naime, turski mediji prenose da je Bešiktaš spreman Bašakšehiru za Edina Višću ponuditi dva miliona eura i čak trojicu svojih igrača. Riječ je o Jeremainu Lensu, Cyleu Larinu i Orkanu Cinaru. Od pomenutog trojca svakako je najpoznatiji Jeremain Lens, nekada velikana nada holandskog fudbala i bivši fudbaler PSV-a, Sunderlanda i Fenerbahčea.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Edin Višća trenutno boravi u Sarajevu gdje se sa ostatkom reprezentacije BiH priprema za predstojeće izazove u kvalifikacijama za EP. Svakako da pored napornih treninga u Butmiru i nema previše vremena birnuti o špekulacijama koje donose turski mediji...

Višća je u minuloj sezoni odigrao 34 utakmice za Bašakšehir u turskoj Super ligi, postigao je 13 golova i upisao 14 asistencija. Izabran je i za najboljeg fudbalera turskog šampionata.

Top Komentari

Ajlin
?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi