Ljajić kupljen za 6,5 miliona eura
EPA

Napustio Torino

Ljajić kupljen za 6,5 miliona eura

Srbijanski fudbaler Adem Ljajić će, kao što se prethodnih dana i najavljivalo, ostati u redovima Bešiktaša.

Ljajić je u Bešiktaš stigao prošlog ljeta kao posuđen igrač Torina, a partije koje je pružao dovele su da toga da Turci otkupe njegov ugovor, tako da će i sljedeće sezone nositi crno-bijeli dres.

Inostrani mediji su objavili da je vezista reprezentacije Srbije sa Bešiktašom potpisao ugovor do 2022. godine, a cijeli posao je turski tim navodno koštao 6,5 miliona eura.

Ovakav rasplet je bio i očekivan, jer je još ranije predsjednik Bešiktaša Fikret Orman potvrdio da je imao dogovor sa Ljajićevim prethodnim klubom Torinom.

"Nema razloga za paniku. Ljajića ćemo i sljedeće sezone imati u timu", kazao je Orman.

Tokom tek završene sezone Ljajić je odigrao 33 utakmice za Bešiktaš i postigao je pritom devet golova uz 14 asistencija.

Prije nego što je došao u Bešiktaš, najveći dio karijere je proveo u Italiji gdje je nosio dresove Rome, Intera, Fiorentine i Torina. Karijeru je počeo u Partizanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi