Nema predaje: Bordo tim želi iznenaditi Lech u Poznanu

Svi u bordo taboru vjeruju u uspjeh

Nema predaje: Bordo tim želi iznenaditi Lech u Poznanu

Šampioni Bosne i Hercegovine nalaze se u Poznanu, gdje će večeras s početkom u 20 sati i 45 minuta igrati revanš susret 2. pretkola Lige prvaka protiv domaćeg Lecha.

Poljski tim je prošle sedmice pobjedom na Koševu rezultatom 2:0 trijumfalno okončao posjetu glavnom gradu naše države. Sa dva gola prednosti iz prvog susreta, poljski šampion se nalazi u poziciji apsolutnog favorita za plasman u 3. pretkolo najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

U bordo taboru su itekako svjesni koliko je situacija u kojoj se nalaze zahtjevna, ali je sigurno da se Uščuplićevi izabranici na terenu neće predati.

"Poslije utakmice u Sarajevu sam rekao da su naše šanse svedene na minimum, mada se ne predajemo niti jednog trenutka. Imalo smo lijepo iskustvo prošle godine, gdje smo sve utakmice kući izgubili, ali smo na strani pravili dobre rezultate. Nemamo razloga da se predajemo", rekao je Uščuplić na jučerašnjoj press konferenciji.

Sarajevo se borilo protiv ružne tradicije kluba u Evropi. Napravili smo fantastične uspjehe u posljednjem periodu, a prošle godine smo dva puta bili pred eliminacijom na našem stadionu, ali smo u gostima pobjeđivali i to visokom rezultatu. To je naša zvijezda vodilja i tako svaki igrač treba da razmišlja. Nikada nije gotovo i imamo šansi, ali je pitanje nas i naših glava kako ćemo ući u utakmicu", dodao je kapiten Ivan Tatomirović.

Iako se njegov tim nalazi na pragu plasmana u narednu fazu takmičenja, trener Lecha Maciej Skorza poziva na oprez i maksimalnu ozbiljnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako među mojim igračima bude onih koji će u utakmicu ući sa stavom: 'Pobijedili smo 2:0 u Sarajevu, sada će biti lako' -  imat ćemo problema! Nema sumnje da ključ našeg uspjeha počiva na pravilnom pristupu utakmici. Protivnika ne smijemo olako shvatiti bez obzira što se nalazimo veoma blizu plasmana u naredni krug. Vidjeli smo šta su prošle godine napravili u Norveškoj i Grčkoj", riječi su trenera poljskog šampiona.

Vrijedi istaći da će trener Sarajeva Dženan Uščuplić moći računati na sve fudbalere koji su doputovali u Poljsku. Svi su složni u jednom: Zadatak jeste težak, ali nada postoji sve dok je pred nama novih 90 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.