Nema rizika na Etihadu: Guardioli će biti ponuđen ugovor koji ne može odbiti

Žele da se osiguraju

Nema rizika na Etihadu: Guardioli će biti ponuđen ugovor koji ne može odbiti

E. Čaušević

Manchester City želi da osigura ostanak Pepa Guardiole na Etihadu nakon što se se pojavile špekulacije da bi on mogao preuzeti Juventus.

Juve je prije nekoliko dana saopštio da Massimiliano Allegri više nije trener ovog kluba iako je osvojio pet titula prvaka Italije zaredom. No, Allegri napušta klub na kraju sezone, a navodno prva želja Stare dame je Pep Guardiola.

Španski stručnjak je osvojio tripletu u Engleskoj s Manchester Cityjem, ali je Liga prvaka još uvijek san za ovaj klub. Ipak, mediji tvrde da bi Guardiola mogao put Torina jer Juve sprema veoma zanimljivu ponudu.

Međutim, čelnici Manchester Cityja žele na vrijeme da reaguju i spremili su veoma bogat novi ugovor za Guardiolu. City će mu ponuditi novi ugovor na pet godina prema kojem će godišnje inkasirati čak 20 miliona eura.

Naravno, ukoliko Guardiola odradi cijeli ugovor na klupi prvaka Engleske onda će biti bogatiji za čak 100 miliona eura. Također, Guardiola će na kraju ove sezone dobiti i pet miliona eura bonusa za osvojene trofeje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Guardiola još uvijek ne želi da priča o novom ugovoru i poručio je da je sretan sa trenutnim koji traje još dvije godine.

"Ostajem još dvije godine ovdje ukoliko me City želi. Zadovoljan sam i ne ide mi se nigdje. Posao će se sigurno mjeriti po tome da li ćemo osvojiti Ligu prvaka ili ne, no spremni smo za sve nove izazove koje nas čekaju", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi