Nema Ronalda? Nema problema! Real protutnjao kroz Gironu

Sigurna pobjeda Kraljeva

Nema Ronalda? Nema problema! Real protutnjao kroz Gironu

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su večeras Gironu u gostima sa 4:1 u okviru 2. kola španske La Lige.

Trener Kraljeva Julien Lopetegui ponovo je na klupi ostavio fudbalere poput Courtoisa, Varanea ili Modrića, ali to se ipak nije osjetilo u igri Reala koja je bila vrlo dobra.

Ako izuzmemo uvodnih 20-ak minuta, možemo reći da je Real bez greške odigrao ovu utakmicu i na kraju sasvim zasluženmo slavio pobjedu. Domaći su poveli u 16. minuti kada je Garcia pogodio za 1:0, ali sve nakon toga je pripalo Realu.

Gosti su do izjednačenja stigli u 39. minuti kada je Marco Asensio oboren u šesnaestercu, a sudac pokazao na bijelu tačku. Vrlo siguran sa penala bio je Sergio Ramos za izjednačenje.

U drugom dijelu utakmice Real je prvo preokrenuo rezultat u 52. minuti kada je Karim Benzema bio precizan sa penala nakon što je prethodno ponovo Asensio strušen, da bi sedam minuta kasnije Gareth Bale nakon asistencije Isca pogodio za sigurnih 3:1. Do kraja meča Benzema se još jednom upisao u strijelce, ovog puta poslije asistencije Balea i to je bilo konačnih 4:1 za Real.

Kraljevski klub nakon dva meča ima dvije pobjede, dok je Girona ostala na jednom bodu kojeg je osvojila u prvom kolu protiv Valladolida.

Treba spomenuti i to da su u drugom večerašnjem meču ekipe Seville i Villarreala podijelile bodove odigravši meč bez golova.

Španska La Liga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona - Real Madrid 1:4

Sevilla - Villarreal 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ali zato su tu sudije
9 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi