"Nema šanse da će se fudbal nastaviti za tri do četiri mjeseca"

Tako smatra Gary Neville

"Nema šanse da će se fudbal nastaviti za tri do četiri mjeseca"

Jedan od onih koji smatraju kako se fudbal sigurno neće nastaviti u narednih nekoliko mjeseci je bivši engleski reprezentativac Gary Neville.

Virus COVID 19 je zaustavio sve u svijetu sporta, pa tako i u fudbalu. Premiership je prekinut prije 10-ak dana, a FA ga je odgodio najmanje do kraja aprila. Ipak, Neville smatra da se lopta na zelenim travnjacima neće kotrljati ni za tri ili čak četiri mjeseca.

"Mislim da je u ovom trenutku nezamislivo da se nogomet vraća u naredna tri do četiri mjeseca zbog činjenice da smo tek stavljeni u zatvor", kaže Neville za CNN i dodaje:

"Nogomet se neće vratiti jer sva sredstva koja su potrebna za upravljanje fudbalskim stadionom, a za to su potrebna policija i službe hitne pomoći, neće biti dostupna u narednih nekoliko mjeseci".

"Očito će biti u bolnicama i domovima za brigu o bolesnicima i ljudima kojima je to najpotrebnije."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scenario kakav Neville predviđa ulijeva strah kod svih fudbalskih zaljubljenika, ali nažalost čini se kako je ovo sve realniji ishod.

Prije prekida Premiershipa lider je bio Liverpool s preko 20 bodova viška u odnosu na Manchester City, ali neki izvještaji govore kako bi sezona mogla biti poništena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi