"Nema šanse da se utakmica iz Mostara ponovi"

Rođeni su slavili 2:0, ali danas ponudili novi meč

"Nema šanse da se utakmica iz Mostara ponovi"

S. Mlaćo

Iz FK Velež danas su se oglasili novim saopštenjem za javnost.

 Pozvali su NK Jedinstvo da ponovo odmjere snage s obzirom da na greške zbog kojih će na 'hlađenje' minimalno šest kola glavni sudija meča u Mostaru Ismet Ibrahimkadić.

"Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere", stoji između ostalog u saopštenju FK Velež.

SportSport.ba je kontaktirao i prvog čovjek Jedinstva Aldina Kulenovića.

"Upravo sam pročitao na vašem portalu saopštenje Veleža. Šta da kažem... Pričao sam sa članovima UO, mi ćemo se oglasiti večeras ili najkasnije sutra. Ne znam šta više kažem. Mi ne krivimo svakako Velež ništa, već sudije", kazao je kratko Kulenović.

Kratak komentar na saopštenje Veleža pokušali smo dobiti i u NS FBiH. Istakli su nam da su pročitali ponudu Mostaraca, no da od toga sigurno neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nema šanse da se to desi. Utakmica je registrovana 2:0 i ona je prošlost. To su zaista nebuloze, suvišno je i pričati o tim stvarima", istakao nam je izvor iz Saveza, te jasno dodao da Rođeni i Bišćani mogu zaboraviti na novi međusobni duel ove sezone.

Pravila NS FBiH jasno kažu da se registrovana utkmica ne može ponoviti ukoliko nije bilo povreda bitnih Pravila nogometne igre, što nije slučaj na utakmici u Mostaru. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

razdeGo9
Mostar u srcu velezu kurac do poda
0 18
nijepoznat
joj papaka iz Vrapcica
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti