Nema više Mladosti, podgorički klub vraća staro ime
Foto: FK Mladost

Podgoričani ponovo Titograd

Nema više Mladosti, podgorički klub vraća staro ime

Podgorička Mladost će se na sutrašnjem žrijebu Prve lige Crne Gore pojaviti pod novim-starim imenom, prenose crnogorske Vijesti.me.

Naime, Mladost je klub osnovan 1951. godine, a nakon nekoliko godina takmičenja pod ovim imenom, postaje OFK Titograd, ali 1992. godine ponovo vraća prvobitno ime.

Od raspada bivše države do danas ovaj klub se takmičio pod imenom Mladost, ali će od naredne sezone to ponovo činiti kao OFK Titograd. Podsjetimo, i sama prijestolnica Crne Gore, Podgorica, je od 1946. do 1992. godine nosila ime Titograd.

Inače, OFK Titograd će se naći u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a valja podsjetiti da su u ovom crnogorskom klubu stasavali brojni asovi bivše Jugoslavije i sadašnjih država regiona. Tako su dres Titograda/Mladosti nosili i Dejan Savićević, Stevan Jovetić i Predrag Mijatović, dok je jedno vrijeme član ovog kluba bio i nekadašnji as sarajevskog Željezničara Refik Šabanadžović.

Također, u pomenutom klubu je ponikao i današnji defanzivac Sarajeva Aleksandar Šofranac. Šofranac je bio član jedne od najuspješnijih generacije Mladosti koja je stigla do trećeg pretkola Lige Evrope.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti