Bilbija odgovorio Petevu: Ne udarajte mi na inteligenciju, nisam glup dečko ni u jednom pogledu!

"Poštujem odluku, ali izjavu..."

Bilbija odgovorio Petevu: Ne udarajte mi na inteligenciju, nisam glup dečko ni u jednom pogledu! · Ekskluzivno

E. Škorić

Napadač Zrinjskog iz Mostara Nemanja Bilbija prvi je strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali ni polusezona iz snova nije bila dovoljna da dobije poziv selektora Ivajla Peteva.

Petev je ranije zanemarivao Bilbiju, možda je ipak mogao da mu da šansu barem u prijateljskim mečevima i kada je bilo dovoljno prostora usljed izostanka nekih važnih igrača, no očekivalo se da će se prvi strijelac lige naći na spisku igrača koji putuju u Los Angeles na prijateljski meč protiv SAD, a uglavnom je spisak sastavljen od igrača iz domaćeg šampionata. No, dobili su mnogi drugi pozive, ali ne i Bilbija.

"Zvali smo igrače iz Premijer lige BiH, koji su, uglavnom 1998. godište i mlađi. Bio bih sretan da se većina nametne te da s nama budu i u budućnosti. Uvijek sam govorio da imamo dosta zanimljivih igrača, ali su neki otpali zbog vakcine", kazao je danas Petev u Zenici, pa objasnio zašto nije zvao Bilbiju.

"Tražio sam drugi profil igrača jer mi je potrebna trka, borba i snaga", kazao je Petev, koji je odlučio šansu dati iskusnom Sulejmanu Krpiću i mladom Jovi Lukiću.

Stigao je odgovor Bilbije, koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao da poštuje odluku Peteva i njegov izbor, ali da ne može poštovati današnju izjavu bugarskog stručnjaka.

"Želim da imam poštovanje i da se moje ime ne uzima tako olako. Moje rezultate niko nikad neće moći oduzeti i moraju da se poštuju. Nisam dobio poziv za ovo sad okupljanje. Poštujem tu odluku, ali kako da poštujem izjavu 'tražio sam drugi profil igrača od Nemanje Bilbije, tražio sam moćne i jake'? E to onda udara na moju inteligenciju i na sve ovo što postižem, a ja ni u jednom pogledu nisam glup dečko", poručio je Bilbija za SportSport.ba i na taj način odgovorio selektoru koji ga uporno "ne vidi".

Bilbija, koji ima bogatu karijeru u Premijer ligi, pošto je igrao ranije sa dosta uspjeha i za Borac i za Sarajevo, ove je sezone na 19 mečeva u Premije rligi postigao čak 17 golova i ima četiri asistencije.

Njegov tim ubjedljivo je lider na tabeli i najvjerovatnije novi prvak BiH, ali Bilbijin trud za sada je uzaludan i čini se da Petevu ipak to ništa ne znači.

Top Komentari

Jugovina
Sigurno mu Vico zamjerio sto je odabrao Zrinju prije Borca. Njegovo nepozivanje je sramota i saveza i izbornika. po meni najbolji igrač lige uvijek mora biti u reprezentaciji pa makar na klupi, nrbitno u kojem klubu igra.
63 5
starmac
Koliko golova si postigo u J.KOREJI kad si bio?Pitam za kolegu,nemoj se ljutit!
21 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi