Junak Zrinjskog: Slagao bih da kažem da ne možemo, vidjeli smo da možemo

Bilbija nakon pobjede

Junak Zrinjskog: Slagao bih da kažem da ne možemo, vidjeli smo da možemo

E. Ganibegović

Junak velike pobjede Zrinjskog nad Slovanom večeras bio je Nemanja Bilbija.

Nakon bezbroj propuštenih prilika, nagrada za Zrinjski konačno je stigla u 89. minuti kada je glavom mrežu gostiju iz Slovačke zatresao ovaj rasni strijelac.

Tako Zrinjski 90 minuta dijeli od grupne faze Konferencijske lige. Nakon utakmice pred našim kamerama Bilbija je rekao:

"Ne samo za mene, i za ove navijače i cijeli grad. Osjetili smo fenomenalnu atmosferu i prije utakmice i na utakmici. Možda je ovo najslađa pobjeda što je mogla biti."

"Moram pohvaliti sve četiri utakmice. Možda su bili neki trenuci gdje smo možda pali, oni su nas digli i evo", rekao je Bilbija pa govorio o plasmanu u grupnu fazu koja je sada realnija nego ikad kad su u pitanju bh. klubovi:

"Da kažem da ne može, slagao bih. Vidimo da može, vjerujemo svi u to. Osjetili smo fenomenalnu atmosferu i ponovit ću - mislim da možemo".

"Trenutno najvažniji, ali od toliko golova, ja volim sve golove jednako", odgovorio je na pitanje o težini gola koji je večeras postigao.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Revanš je na rasporedu za sedam dana u Bratislavi i po ovome što smo vidjeli večeras, imamo pravo da se nadamo da će Plemići postati prva bh. ekipa koja će se plasirati u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja.

Još jedna dobra stvar za Zrinjski je da večeras niko nije dobio žuti karton, poslije suspenzije se vraća i najbolji igrač Plemića u Evropi ove sezone, Niko Janković, te će Sergej Jakirović uz skoro oporavljenog Slobodana Jakovljevića imati sve igrače na raspolaganju za historijsku utakmicu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nastavi po svom, ne obaziri se na komentare. wagner danima loše spava ...
2 7
lalinjo
Ma bravo majstore,koliko te god osporavali ti im na terenu pokaži da si pravi golgeter,još jednom svaka čast za borbenost.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi