Scena iz Mostara nakon završetka utakmice ne može se objasniti riječima

Veliko slavlje

Scena iz Mostara nakon završetka utakmice ne može se objasniti riječima

Midhat Šljivak

Zrinjski je večeras u Mostaru pobijedio Slovan iz Bratislave s 1:0.

U spektakularnom meču kojeg je odigrao prvak Bosne i Hercegovine Slovan je dobro prošao jer je razlika lako mogla biti i veća.

Zrinjski ih je uništio. Nadigrao ih je u svim segmentima igre, a nagrada je stigla u 89. minuti kada je Nemanja Bilbija postigao pogodak za 1:0 i pobjedu Plamića.

Pod Bijelim brijegom je sve eksplodiralo. Bilbija je ponovo postao heroj, a nakon meča uslijedilo je ogromno slavlje.

Igrači Zrinjskog otišli su pred navijače. Pjesma se ori, slavi se veliki trijumf kojim je bh. prvak veoma blizu grupne faze Konferencijske lige.

Plemići su veoma blizu pisanja historije fudbala u Bosni i Hercegovini. Nijedan klub nikada ranije nije uspio izboriti grupnu fazu nekog takmičenja, a Zrinjski je sada na korak.

Naravno, preostalo je još 90 minuta. Slovan će biti favorit u revanšu, ali tim Sergeja Jakirovića je pokazao da itekako može igrati s favorizovanim ekipama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Večerašnja igra Plemića bila je zaista fenomenalna. Slovan nije napravio gotovo ništa i na kraju je prvak Bosne i Hercegovina zasluženo slavio pobjedu. Možda je 1:0 i premalo jer je šansi bilo mali milion.

Pogledajte scene s kraja utakmice i veliko slavlje igrača i navijača.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
šteta da plastični zrinjski nema navijače kao ostali bih velikani.
10 6
C.Banks
Komšije će u grupnu fazu, a nas će Podvelešci sa ostalim seljacima u klubu oderat, izvući svaki fening i ostavit klub pred gašenje i reć Allahimanet
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi