Nemanja Bilbija "dobio" ulicu u Mostaru

Navijači Zrinjskog su rekli svoje

Nemanja Bilbija "dobio" ulicu u Mostaru

E. Čaušević

Nemanja Bilbija je nakon zimske pauze nastavio tamo gdje je stao u dresu mostarskog Zrinjskog.

Bilbija je već godinama jedan od najboljih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj napadač do dokazuje iz utakmice u utakmicu.

Briljirao je u prvom dijelu sezone našeg prvenstva jer je na 19 utakmica uspio zabiti čak 17 golova i uz to je dodao još četiri asistencije čime je još jednom pokazao o kakvom napadaču se radi.

Nakon više od dva mjeseca pauze sezona je nastavljena prošlog vikenda, a Bilbija je pokazao da je forma i dalje tu.

Zrinjski je uz dosta muke u gostima pobijedio prijedorski Rudar sa 1:0, a utakmicu je upravo riješio fantastični BIlbija koji je u finišu utakmice zabio jedini pogodak kada je iskoristio veliku grešku golmana Rudara.

Za Zrinjski je ovo bila deseta uzastopna pobjeda u Premijer ligi čime je postavljen novi klupski rekord, a dvije pobjede fale Plemićima kako bi srušili rekord Željezničara iz sezone 2011/12. kada su Plavi imali 12 uzastopnih pobjeda.

Koliko navijači Zrinjskog vole i cijene Bilbiju najbolje su pokazali svojim sjajnim potezom. Oni su u blizini stadiona postavili tablu s natpisom "Ulica Nemanje Bilbije" čime su oduševili mnoge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilbija je u dresu Zrinjskog odigrao ukupno 156 utakmica, te je uspio zabiti čak 86 golova i dodati još 37 asistencija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

aladd0n
vlah
10 3
Realist
Legendo
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi