HŠK Zrinjski potvrdio: Nemanja Bilbija potpisao!

Novi ugovor za najboljeg strijelca

HŠK Zrinjski potvrdio: Nemanja Bilbija potpisao! · Zvanično

E. Škorić

Novi prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, produžio je saradnju s prvim strijelcem Nemanjom Bilbijom, pa će sa mostarski klub sada ugovorom biti vezan do ljeta 2025. godine.

Bilbija je imao nestvarnu sezonu sa Plemićima. Zajedno su osvojili titulu, a on sa 31 pogotkom na 30 mečeva "prekucao" ligu. Nemanja ima 119 golova i želi da stigne legendarnog Wagnera koji je najefikasniji igrač u povijesti Premijer lige sa 125 golova.

"Pokušat ću da oborim velikog Wagnera. Ako uspijem da to uradim bit ću ponosan na to. Naša liga se podcjenjuje, treba postići tolike golove. Do kraja ćemo pokušati da što budemo bolji jer će Evropa doći brzo. Želimo napraviti iskorak".

Kapiten Zrinjskog ima čak pet titula prvaka BiH. Četiri je osvojio s aktuelnim klubom i jednu još 2015. godine sa Sarajevom, s kojim je iste godine osvojio i Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo mu je drugi put da je najbolji strijelac lige, jer je to uradio i sezonu ranije, kada je postigao 17 golova.

🔥 HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje da je kapetan Nemanja Bilbija danas potpisao novi ugovor s prvakom BiH! ✍ NB99 ➡️ 2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣❗ #HŠKZ ⚪🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Friday, May 20, 2022
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Potpisao jer nije našao angažman ni u Albanskoj ligi..!
1 13
Bilbija igra dobro a Petev ga ne zove u reprezentaciji. Kako vidim Zrinjski ce vladati u BH sledeci nekoliko godina.
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi