Nemanja Bilbija glavni protagonist incidenta u hodniku stadiona FK Velež
FOTO: Trenutak kada Bilbija u pratnji zaštitara napušta stadion Rođeni

Čule su se psovke, a bilo je i prijetnji

Nemanja Bilbija glavni protagonist incidenta u hodniku stadiona FK Velež

A. Čaušević

Stadion Police nije jedini na kojem je Nemanja Bilbija bio učesnik incidenta ove sezone. Na listi je od večeras i stadion Rođeni. Sve se dešavalo nakon pobjede Zrinjskog nad Sarajevom. 

Bilbija je ponovo pokazao da je na terenu ubojit. U drugom poluvremenu je u svom stilu, glavom, trasirao put Zrinjskom ka savršenom otvaranju drugog dijela sezone.

U derbiju kola Plemići su na stadionu Rođeni pobijedili Sarajevo sa 0:2 te ih samo harakiri može zaustaviti u odbrani titule prvaka.

Ipak, na terenu savršena pobjeda nije mogla proći bez mrlje. Glavni protagonist incidenta u hodniku Veležovog doma bio je upravo Bilbija.

Delegat utakmice Sarajevo - Velež je zabilježio oštećenja na ulaznim vratima u svlačionicu

Odmah pri ulasku u svlačionicu Bilbija je psovao, a nakon što je počela lupnjava u svlačionici došlo je i do određenog rječkanja sa uposlenicima FK Velež koji su zaduženi za održavanje stadiona.

Nakon što su igrači Zrinjskog upozoreni da ne lupaju i eventualno ne oštećuju inventar strasti su se smirile, a do novog koškanja došlo je prilikom Bilbijinog izlaska iz svlačionice.

Oglasi

Kapiten Zrinjskog je ušao u verbalni sukob sa uposlenicima FK Velež koji su mu poručili da nije bilo potrebe da udara u vrata i na taj način ih ošteti.

Ubrzo su stigli i zaštitari te odveli Bilbiju koji je pri tome galamio kako nije oštetio ulazna vrata u svlačionicu te je uposlenicima Veleža govorio da lažu.

Vidljiva su oštećenja na ulaznim vratima u svlačionicu

Ipak, na vratima je vidljiv trag od udarca kopačkom. Nešto što svakako Bilbiji ne ide u prilog koji ove sezone već jednom imao sličan incident na gostovanjima.

Delegat utakmice Jasmin Memišević je fotografisao oštećena vrata, fotografije će biti priložene u zapisnik te će Disciplinska komisija odlučiti da li će Bilbija i HŠK Zrinjski biti kažnjeni.

Za desetak dana, tačnije 8. marta Velež će dočekati Zrinjski u mostarskom derbiju, a nema sumnje da Bilbiju nakon večerašnjeg incidenta čeka paklena dobrodošlica od strane navijača Rođenih.

Podsjećanja radi, na stadionu Police poslije meča sa Leotarom Banjalučanin se ponižavajućim tonom obračao Trebinjcima zato što u svlačionici nije bilo vode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga Disciplinska komisija je najboljeg strijelca u historiji Premijer lige BiH kaznila sa 500 KM, poslije čega se pomalo i bahato našalio sa Leotarom.

"Kapiten se izvinjava, ide donacija", poručio je Bilbija na montiranoj fotografiji na kojoj drži bojler.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

posto_tad_nisu_postojali
Hrvatski Seljački Klub Zrinjski
13 3
Mostarac94
Sta drugo ocekivat od seljacine i seljackog skutorskog kluba, ta nisu nista kupili niti sami stvorili pa da znaju cijenit
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi