Nemanja Bilbija: Zrinjski ima kapacitet za odbranu titule, a Gangwon je vrhunski klub
Bh. napadač nedavno je odlučio napustiti Premijer ligu i okušati se u dalekoj Južnoj Koreji.

Bivši ofanzivac Plemića za SportSport.ba

Nemanja Bilbija: Zrinjski ima kapacitet za odbranu titule, a Gangwon je vrhunski klub · Intervju

Nemanja Bilbija prije nekoliko dana je dres mostarskog HŠK Zrinjskog zamijenio onim južnokorejskog FC Gangwona i tim transferom okrunio svoje sjajne igre u Mostaru, posebno ove sezone kada je ligu napustio kao prvi strijelac i daleko najbolji igrač Zrinjskog.

Nakon sjajne polusezone ponuda na adresu kluba nije manjkalo a Bilbija je odabrao onu iz Južne Koreje te odlazi u jaku ligu i posložen klub u kojem će imati i daljnji prostor za napredak i sasvim nove izazove u odnosu na Premijer Ligu u kojoj je osvojio 4 naslova prvaka.

U svom prvom intervjuu iz Južne Koreje za SportSport.ba Nemanja kaže kako su prvi dojmovi iz ove daleke zemlje više nego odlični a upravo to nas je zanimalo na početku razgovora s bivšim ofanzivcem Plemića.

"Sve je vrhunski - otpočinje Nemanja Bilbija razgovor za SportSport.ba i nadovezuje se: "Prvi utisci su fantastični. Klub me dočekao na pravi način, od početka se brinu da mi ne nedostaje ništa i da se osjećam kao kod kuće tako da sam s te strane prezadovoljan. Tu je i srbijanski internacionalac Uroš Đerić pa je odmah dosta lakše kada imaš nekog tko zna kako stoje stvari i tko može olakšati komunikaciju. Ne sumnjam da će moj boravak ovdje proteći u ovakvom ozračju", govori Bilbija.

FC Gangwon, o kakvom se klubu radi uopće?

"Kapo što sam rekao, klub je fantastično organiziran, sve je na jednoj zavidnoj razini. Gangwon ima svoj vrhunski trening kamp, uvjeti su odlični. Grad je također uistinu lijep. Što se tiče ambicija, liga je jaka, klubovi općenito ovdje mnogo ulažu tako da se radi o vrhunskoj ligi prepunoj odličnih timova i igrača. Prerano je prognozirati bilo što, no Gangwon kao klub je zaista vrhunski pa se nadam da će i rezultati akobogda biti na toj razini. Evo upravo smo na aerodromu, spremamo se za Tajland na kojem ćemo obaviti dio priprema za novu sezonu, u malo toplije uvjete nego ove koji trenutno vladaju u Južnoj Koreji".

Je li ovaj transfer kruna tvoje dosadašnje karijere?

"Pa sigurno je da se radi o velikom koraku zbog kojega sam sretan i zadovoljan, koraku koji nudi nove izazove i ambicije, a to je li kruna i šta se još može dogoditi - vidjet ćemo. Nisam u godinama u kojima mislim da više ne mogu. U samog sebe i u svoje mogućnosti oduvijek sam vjerovao tako da je prirodno da kada čovjek zakorači na jednu stepenicu iznad može uvijek još više, tako da ovo može biti a i ne mora vrhunac moje karijere. Nikad se ne zna što nosi sutra. Zasada sam ponavljam, jako zadovoljan.

Ima li nostalgije obzirom na veliku daljinu?

"Naravno da ima, logično je. U BiH sam ostavio sina Jakova i suprugu Sanju tako da mi oni od samog početka jako nedostaju. Mogu reći da mi nedostaje i Mostar i sve što sam ostavio iza sebe ali profesionalac sam, ovo je moj posao pa ću tako prevladati i to. Sretan sam što imam prigodu raditi ono što volim. Nostalgije će biti, posebno za obitelji ali sve je to sastavni dio ovog posla kojim se bavim".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako će HŠK Zrinjski nadoknaditi tvoj odlazak i odlazak Ognjena Todorovića?

"Iskreno vjerujem u momke koji su ostali, vjerujem da tu ima kvalitete koja sve to može kompenzirati. Također nema razloga da sumnjam u upravu kluba koja će ako već dovodila nove igrače da će pogoditi s njima kao i mnogo puta do sada. Želim im svu sreću svijeta i iskreno sam uvjeren da Zrinjski i dalje ima kapacitet domoći se nove titule. Sve ću pratiti i nadam se novom slavlju u Mostaru koji osjećam kao svoj drugi dom i u koji ću se, nadam se, jednog dana opet vratiti", rekao je Nemanja Bilbija u svom prvom intervjuu za SportSport.ba kao igrač FC Gangwona.

Top Komentari

rajvosa46
Boli tebe sada djon za Zrinjskim. Prelivoda nevidjeni.
14 44
BosniaForeverKladusa
Ne znam samo ko ovom papku i nacionalisti daje ovoliku medijsku paznju i publicitet?
28 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi