Nemanja Bilbija pravi novi inostrani angažaman?

Blizu odlaska iz Zrinjskog

Nemanja Bilbija pravi novi inostrani angažaman?

A. Čaušević

Rekordna polusezona u dresu Zrinjskog će Nemanji Bilbiji vrlo vjerovatno donijeti novi inostrani angažman. 

Bilbija je bio impresivan u prvom dijelu sezone te je potvrdio reputaciju najboljeg igrača Premijer lige te interes inostranih klubova nije uopšte iznenađenje. 

Za SportSport.ba je potvrđeno kako je 31-godišnji napadač jako blizu odlaska iz Zrinjskog, a kao izvjesna destinacija spominje se Katar. 

Bivši omladinski reprezentativac koji iz neopravdanih razlog nije na selektorovom spisku za meč protiv SAD-a je već jednom odlazio iz Zrinjskog u inostranstvo.

Bilo je to prije skoro tri godine kada je potpisao za korejski Gangwon odakle se ponovo vratio među Plemiće. Ranije je igrao i u Srbiji (Vojvodina) te Hrvatskoj (Split). 

Odlični golgeter je u posljednja 22 ligaška duela postigao isto toliko golova, zabio je i na deset uzastopnih susreta te je polusezonu završio sa čak 18 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučanin je u BiH osim za Zrinjski još nastupao za Borac i Sarajevo. U karijeri je osvojio čak četiri titule prvaka BiH. 

Zrinjski na pauzu otišao sa 13 bodova prednosti, ali odlazak Bilbije će svakako predstavljati hendikep. Uz to i Dinamo je ozbiljno bacio pik na trenera Sergeja Jakirovića. Pred rukovodstvom Plemića su sigurno dani važnih odluka.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Otici ce i opet ce nazad za pola godine :D
29 0
Siki_sa
Znači ide im trener, ide bilbija, eto prilike za borac, da li ste spremni za novi cirkus u režiji gicka i mafije iz naBIH
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi