Zabrinuti pogled kao ogledalo pakla koji čeka legendu srpskog fudbala: "Trpit će posljedice"

Do sada nije imao mrlje u karijeri

Zabrinuti pogled kao ogledalo pakla koji čeka legendu srpskog fudbala: "Trpit će posljedice"

Admin Čaušević

Čovjek koji do sada nije imao mrlje u karijeri je posljednjih sedmica u centru pažnje zbog svog ponašanja i sada za njega slijedi period neizvjesnosti jer mu je klub jasno poručio da će trpiti posljedice.

Nemanja Matić, iskuni 35-godišnji srbijanski veznjak je odlučan u namjeri da napusti Rennese, ali način na koji to radi uopšte se ne dopada francuskom klubu.

Bivši član Chelseaja, Rome i Manchester Uniteda je vlastitom odlukom propustio nekoliko posljednjih treninga zbog čega je dobio i opomenu.

Rennes se oglasio saopštenjem za javnost u kojem je između redova poručeno da će slavni Srbin trpiti posljedice zbog svog neprofesionalnog ponašanja.

[related_text_one]https://sportsport.ba/fudbal/nemanja-matic-benjamin-tahirovic-roma-potez/441820;[/related_text_one]

"Nemanja Matić, veznjak Rennesa, nije se pojavio na posljednjim treninzima prvog tima na koje je bio pozvan. Ovakvo ponašanje potpuno je neshvatljivo za igrača koji ima ugovor do 2025.

Oglasi

Naravno, osjetljiv na ličnu korist svojih igrača, klub Vas želi podsjetiti da su provedene sve potrebne odredbe kako bi se Matiću i njegovoj porodica omogućila savršena integracija.

Rennesa uvijek je činio sve što je u njegovoj moći kako bi svoje igrače, posebno strance, stavio u najbolje moguće uslove kako bi mogli izraziti svoj talent na terenu.

Klub sada čeka objašnjenja od igrača i odlučan je naknadno poduzeti sve potrebne mjere kako bi očuvao svoje interese", stoji u saopštenju francuskog kluba.

Jasno je da je odnos između kluba i igrača itekako ugrožen te je Rennes odlučan da poduzme disciplinske mjere protiv Matića.

Između redova se da naslutiti da će Francuzi sigurno tražiti način da kazne iskusnog veznjaka zbog njegovog ponašanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U međuvremenu, Matić je već ispraznio svoj ormar u svlačionici klupskog trening kampa te je napustio WhatsApp grupu sa dosadašnjim saigračima.

Gdje je god igrao, Srbin je bio sinonim za profesionalizam, ali izgleda da je sada na pravom putu da stavi mrlju na vrhunsku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi