"Znate li koliko imate para?" Otac preminulog fudbalera ostao u nevjerici zbog poteza Nemanje Vidića

Nevjerovatna legenda

"Znate li koliko imate para?" Otac preminulog fudbalera ostao u nevjerici zbog poteza Nemanje Vidića

Midhat Šljivak

Nemanja Vidić jedan je od najboljih defanzivaca u historiji engleske Premier lige. Međutim, mnogi su svjedočili da je legendarni štoper i veliki čovjek o čemu svjedoči i priča koja se nedavno pojavila u javnosti.

Nemanja Vidić je ime stekao u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Na početku karijere bio je vezan za saigrača Vladu Dimitrijevića, jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera u tom trenutku.

Vidić i Dimitrijević su bili veliki prijatelji, ali nažalost, prijateljstvo je prekinula velika tragedija koja se desila 1. oktobra 2001. godine tokom treninga Crvene zvezde.

Vlada se na kraju treninga srušio na zemlju. Doživio je srčani udar od kojeg mu nažalost nije bilo spasa i na putu do bolnice je preminuo na rukama Nemanje Vidića.

Oglasi

Nikada Nemanja nije zaboravio svog prijatelja. Dokaz tome je ono što je napravio za njegovog oca Nedeljka od kojeg je zatražio da otvori račun u banci što je ovaj i učinio očekujući da će mu Vidić poslati nekoliko hiljada eura.

Međutim, nije ni sanjao da će na računu vidjeti ogromnu svotu. Službenica banke je i Nedjeljka iznenadila pitanjem: "Znate li vi koliko imate para na računu?"

Legendarni fudbaler je uplatio 126.000 eura. Ostavio je Nedjeljka u nevjerici, a on je odmah pozvao Nemanju da mu se zahvali na svemu što je učinio.

Vidić je Nedelju savjetovao da kupi stan u Beogradu. Ovaj je to i učinio i odabrao je ulicu s brojem 15 kao znak zahvale jer je Nemanja nosio ovaj broj.

U javnosti se Nemanja Vidić nikada nije previše isticao, ali brojna su svjedočenja kako je veliki humanitarac i da pomaže na sve strane.

On je u bogatoj karijeri uzeo sve što je mogao s Manchester Unitedom, a igrao je još za Spartak iz Moskve, Inter i Crvenu zvezdu.