Manchester United oredio cijenu za Jadona Sancha, čini se da je samo jedan tim spreman to da plati

Tamo ga čekaju raširenih ruku

Manchester United oredio cijenu za Jadona Sancha, čini se da je samo jedan tim spreman to da plati

Edmir Škorić

Engleski fudbaler Jadon Sancho (24) neće još dugo boraviti u Manchesteru, budući da United namjerava veoma brzo da ga proda.

Sancho je protekle dvije i po godine u Manchesteru otkako je došao iz Borussije Dortmund, ali ove sezone se našao u nemilosti trenera Erika ten Haga, koji je jednostavno otpisao mladu zvijezdu iz svoje ekipe.

Kako se odbio izviniti nizozemskom stručnjaku, njemu nije preostalo ništa drugo nego da spakuje kofere i da čeka na novi transfer.

Nakon što su se za usluge Engleza zainteresovali Juventus, Borussia Dortmund, Al Hilal i drugi važni klubovi, čelnici tima s Old Trafforda odlučili su odrediti cijenu za 24-godišnjeg fudbalera.

Prema Fichajesu, Manchester United će pustiti Jadona Sancha da ode, samo u zamjenu za 80 niliona eura. Crveni vragovi bi napadača bili spremni pustiti i u vidu posudbe, ali samo ako postoji definitivna transferna klauzula teška 80 miliona eura narednog ljeta.

Oglasi

Sancha je United platio 85 miliona eura, pa će nakon svega Crveni đavoli imati gubitak od svega pet miliona eura, mada je veći gubitak to što se fudbaler nije isplatio i što nije pokazao sve ono što se od njega očekivalo.

Rijetko ko je spreman dati 80 miliona eura za Sancha

Pitanje je ko je spreman dati 80 miliona eura za ovog fudbalera, ali ako ništa, tu je uvijek Saudijska Arabija. Arapi su ga pokušavali ranije dovesti, ali nisu uspjeli u tome, mada nema nikakve sumnje da će opet krenuti po ofanzica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o Al Hilalu, kome je potrebno krilo nakon teške povrede Neymara. Al Hilalu novac nije problem, no samo je pitanje da li je Sancho spreman da ode u Saudijsku Arabiju s obzirom da ima tek 24 godine.

Al Hilal pored Sancha na listi želja ima i Richarlisona iz Tottenhama, ali veće su ipak šanse da Englez ostane u Evropi, no sada se čeka da neko ponudi Unitedu 80 miliona eura, što nije malo, ali ipak, to ne bi bilo ni previše novca ako Sancho uspije da povrati formu iz Njemačke.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Hahaha ovi iz manchestera nisu normalni..pa ne vrijedi trenutno citav tim te pare ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi