Napadač reprezentacije Slovačke

Nemec: BiH ima sjajne ofanzivce

Adam Nemec, sinoć je bio najistureniji fudbaler u formaciji 4-2-3-1, koju su nam Slovački novinari otkrili dan ranije na treningu.

"Sjajno je pobijediti, oni su igrački veoma jaki, a mi smo uspjeli ovdje pobijediti, ali ovo je tek poluvrijeme. Sada nam slijedi utakmica kod kuće, pa ćemo vidjeti šta će se destiti", istakao je Adam Nemec nakon susreta na Bilinom Polju.

Iako su pobijedili su sinoćnjem susretu Slovaci još uvijek imaju minimalne šanse za plasman na neku od prve dvije pozicije, a toga je svjesna i prva napadačka opcija selektora Jana Kozaka.

"Svakako, svjesni smo toga, mi ćemo se boriti do kraja. Sada igramo kod kuće, pred rasprodanim stadionom", govori Nemec, koji rasprodan stadion smatra vjerovatno velikom prednošću njegovog tima ne znajući koliko će navijača Bosne i Hercegovine biti na stadionu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prvi strijelac kvalifikacija Edin Džeko fudbaler od kojeg su Slovaci najviše strahovali.

"Često su igrali preko Džeke, ali ima tu još sjajnih igrača kada se radi o ofanzivi. Tu su Ibišević, Salihović, Misimović i Pjanića, ali je stvar što upravo oni nisu toliko posvećeni defanzivi i mislim da to možemo još bolje iskoristiti", kazao je napadač Union Berlina.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.