Nenad Gagro: Očekujemo jači Tuzla City nego u jesenjem dijelu prvenstva
Nenad Gagro svoju je jedinu utakmicu kao trener prvog tima vodio upravo protiv Tuzla Cityja

Pomoćni trener Zrinjskog najavio sutrašnji Kup susret

Nenad Gagro: Očekujemo jači Tuzla City nego u jesenjem dijelu prvenstva

Sutrašnja utakmica 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će HŠK Zrinjski dočekati FK Tuzla City bila je temom press konferencije u prostorijama mostarskog kluba.

Okupljenim novinarima obratio se pomoćni trener Plemića Nenad Gagro. Zanimljivo, Gagro je svoju jedinu utakmicu kao prvi trener Zrinjskog vodio upravo protiv Tuzlaka a Zrinjski je u prvoj utakmici nakon odlaska Harija Vukasa pregazio sutrašnjeg protivnika rezultatom 4:0. 

"Nakon uspješnog otvaranja prvenstva koje je prošlo hvala Bogu dobro pred nama je i Kup utakmica" - otpočeo je Gagro i dodao:

"Domaćini smo i imamo velike ambicije, nema skrivanja. Činjenica je da nismo dugo ništa ozbiljno napravili u kupu ali ambicije su uvijek najviše i nastojat ćemo otići do samog kraja pa ćemo vidjeti dokle će nas to odvesti. Tuzlu smo analizirali kroz ove dvije utakmice u prvenstvu, iako je u drugoj bilo izmjena u odnosu na prvu, posebno u veznom redu. Mislim da se dobro poznajemo, dobra su ekipa koja je dovela par ciljanih pojačanja, očekujemo ih još jače nego što su bili u jesenjem dijelu prvenstva".

U zadnjoj utakmici ova dva tima, upravo pod Gagrinim vodstvom, Zrinjski je lako došao do pobjede, no u klubu se ne zavaravaju da ih čeka lak zadatak:

"To je bio jedan drugi momenat. Nama je ta utakmica bila "biti ili ne biti" i morali smo ostvariti pobjedu pod svaku cijenu. Oni će sada biti puno oprezniji, moguće da su nas tada malo i podcijenili".

Osvrnuo se Gagro i na zdravstveno stanje momčadi:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Svi osim Zeca koji nema pravo nastupa i Govedarice koji je još uvijek rekonvalescent konkuriraju za sutrašnji meč. Tek poslije zadnjeg treninga imat ćemo jasniju sliku o postavi za sutrašnji meč, ali kao što sam rekao, tek poslije treninga otklonit ćemo i najmanje dileme oko toga" - kazao je Gagro. 

Sutrašnja utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja počinje u 16:30h na stadionu pod Bijelim Brijegom. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi