Kraj ljubavi Lalatovića i FK Borac? Kontroverzni trener već je u pregovorima s drugim klubom
Foto - FK Borac

Vraća se u Srbiju

Kraj ljubavi Lalatovića i FK Borac? Kontroverzni trener već je u pregovorima s drugim klubom

M. Šljivak

Nenad Lalatović preuzeo je na početku ove sezone ekipi Borca iz Banja Luke, ali se za sada ovaj srbijanski stručnjak nije proslavio.

Borac nakon dva odigrana susreta u Premijer ligi ima samo jedan osvojen bod, a tim je eliminisan iz Konferencijske lige od ekipe B36 Torshavna.

Lalatović je ponudio i ostavku nakon loših rezultata. Međutim, rukovodstvo Borca je to odbilo i on je još uvijek na klupi banjalučkog kluba.

Ipak, uskoro bi 44-godišnji stručnjak mogao napustiti klupu Borca. Mediji u Srbiji navode kako je bi Lalatović uskoro trebao preuzeti ekipu Novog Pazara.

Prema informacijama koje stižu iz Srbije, ovaj trener uveliko pregovara sa članom elitnog ranga srbijanskog fudbala i očekuje se da u narednom periodu dogovor postane zvaničan.

Lalatović će, ako do realizacije posla dođe, na klupi Novog Pazara zamijeniti Vladimira Gaćinovića koji je u uvodnom dijelu prvenstva doživio tri poraza u tri odigrane utakmice.

Oglasi

Nenad Lalatović je prije Borca kao trener radio u velikom broju klubova. Sjedio je na klupi Crvene zvezde, Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša te brojnih drugih timova.

"Da sam znao da nećemo igrati u Banjaluci, da ćemo ići kao cirkus od grada do grada ne bih ni došao"

Nenad Lalatović bio je izuzetno razočaran zbog poraza od Sarajeva u Novom Gradu, ali posebno zbog činjenice da Borac ne igra utakmice u Banjaluci.

Radovi na Gradskom stadionu onemogućili su Borac da bude domaćin i pronađeno je alternativno rješenje za početak sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno da sam znao da neću igrati nijednu utakmicu u Banjaluci i da ćemo ko cirkus ići od grada do grada ne bih ni došao. Idemo ko cirkus i igramo malo tamo, pa malo tamo. Mi smo jučer po prvi put izašli na ovaj teren ovdje", rekao je Lalatović nakon utakmice u Novom Gradu.

Borac tokom vikenda gostuje kod ekipe Posušja i vidjet ćemo hoće li to biti posljednji meč za srbijanskog trenera na klupi bh. premijerligaša.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ipak bolja roba na Pazaru.
5 3
nijepoznat
ovo nikad nece u NP
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi