Neobična ponuda: Sanchezu smiješno, Arsenal bi prihvatio

Everton hoće Čileanca

Neobična ponuda: Sanchezu smiješno, Arsenal bi prihvatio

Edmir Škorić

Čileanac Alexis Sanchez sve je traženija roba na tržištu, pa čak i od strane onih koji ga baš teško mogu dovesti.

Sanchez bi mogao u dogledno vrijeme da napusti Arsenal i uglavnom se za njegov potpis trkaju bogati klubovi poput Manchester Cityja i PSG-a.

Svog "konja za trku" ima i Everton. Vlasnik ovog kluba Farhad Moshiri spreman je da u senzacionalnom transferu kupi Sancheza od Arsenala.

I vjerovatno bi Arsenal radije pristao prodati Sancheza Evertonu nego Manchester Cityju, ali Sanchez ne želi da ide u klub koji ne igra Ligu prvaka i koji nema isključivo ambicije da osvaja titule.

Moshiri je doveo mnoga pojačanja na Goodison Park, vratio se i Wayne Rooney, mada njegov projekat ne prate igrači Evertona, koji su imali očajan početak sezone i nalaze se u donjem dijelu tabele.

Vlasnik Karamela je naumio da angažuje neko super pojačanje, kako bi dodatno privukao ljude na stadion i sponzore, ali Sanchez je za sada prekrupan zalogaj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je spreman da ponudi 36 miliona za igrača koji bi na ljeto mogao da ode bez obeštećenja, ali Čileanac čeka na poziv Real Madrida i sličnih timova. Inače, Everton su već odbili ljetos Olivier Giroud i Diego Costa, pa još uvijek nema prave zamjene za Romelua Lukakua, na kojem je klub masno zaradio kada ga je prodao Manchester Unitedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi