Muhamed Bešić napušta Everton?
Foto: EPA

Zbog velike konkurencije

Muhamed Bešić napušta Everton?

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Muhamed Bešić (25) mogao bi napustiti Everton u zimskom prelaznom roku.

Reprezentativac BiH ove sezone u timu sa Goodison Parka igra jako malo. Šansu je od bivšeg trenera Ronalda Koemana dobijao na kapaljku, a u prvoj utakmici pod vodstvom David Unswortha ponovo ga nije bilo ni na klupi.

Ako Unsworth ostane do kraja sezone menadžer Karamela, Bešić će vjerovatno napustiti tim. I bh. fudbaler je veoma nezadovoljan činjenicom da ne igra previše i očekuje se da će potražiti novu sredinu u januarskom prelaznom roku.

Konkurencija u veznom redu Evertona je ogromna. Bešić očigledno više nema šta da traži na Goodisonu i njega bismo uskoro mogli da gledamo u dresu nekog drugog tima.

Bešić je u Everton stigao 2014. godine iz mađarskog Ferencvaroša. Ipak, zbog mnogobrojnih povreda nastupio je u samo 54 utakmice, a ugovorom za klub je vezan do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi