Neočekivan domaći poraz Šišmiša

Valencia izgubila od Getafea

Neočekivan domaći poraz Šišmiša

Fudbaleri Getafea napravili su malo iznenađenje večeras jer su pobijedili Valenciju na Mestalli sa 2:1 u okviru 33. kola La Lige. 

Getafe još uvijek ima šansu da se nađe među mjestima koje vode u Evropa ligu, a nakon današnje utakmice se svakako dodatno približio tome.

Gosti su na Mestalli poveli nakon samo 16 minuta, a strijelac gola bio je Loic Remi. To je bio i konačan rezultat prvog dijela. Remi je u drugom poluvremenu dokazao da je ovo njegova noć, pa je u 49. minuti postigao još jedan pogodak. Sredinom drugog dijela Valencia je uspjela da smanji preko Rodriga i domaći navijači su tada pomislili da je moguć preokret.

Ipak, do toga nije došlo, a Šišmiši su na kraju susret završili sa deset fudbalera jer je Dani Parejo dobio drugi žuti karton četiri minute prije kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je uprkos porazu ostala na 4. poziciji sa 65 osvojenih bodova, dok je Getafe skočio na 8. poziciju sa 45 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi