Neočekivan poraz Želje: Radnik odnio bodove s Grbavice

Kadetska Premijer liga, 17. kolo

Neočekivan poraz Želje: Radnik odnio bodove s Grbavice

Midhat Šljivak

Kadeti FK Željezničar doživjeli su neočekivan poraz u 17. kolu Premijer lige. Sa Grbavice je tri boda odnijela ekipa Radnika koja je slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Iako je domaći tim u meč ušao kao apsolutni favorit, na kraju nisu uspjeli osvojiti nijedan jedini bod. Nikola Vrućinić je u 68. minuti pogodio za pobjedu Radnika i šok u redovima još uvijek vodećeg tima Premijer lige.

Priliku da preuzme vodeće mjesto sutra će imati mladi fudbaleri Sarajeva, koji gostuju u Travniku.

Široki je savladao Vitez s 3:0. Dva gola je u ovom meču postigao Mašić, a jedan je dodao Leko.

Sloboda je lagano savladala Rudar Prijedor (3:0). Kao i u prošlom kolu, ključni igrač Tuzlaka bio je Dino Hodžić, koji je ponovo postigao dva pogotka. Pogađao je u 22. i 37. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Kurtalić s penala u 72. minuti.

Olimpic je golom Rondića savladao Čelik s 1:0...

Kadetska Premijer liga, 17. kolo:

Široki - Vitez 3:0 (Mašić 25', 39', Leko 63')

Željezničar - Radnik 0:1 (Vrućinić 68')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Olimpic - Čelik 1:0 (Rondić 22')

Sloboda - Rudar 3:0 (Hodžić 22', 37', Kurtalić 72'p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi