Neretljak: Samo smo tijelom bili u Gabeli

Trener Orašja nakon teškog poraza

Neretljak: Samo smo tijelom bili u Gabeli

Samir Mlaćo

Nogometaši Orašja u 14. kolu Prve lige Federacije u nedjelju su deklasirani od ekipe Goška sa visokih 5:1, te su tako popularni Labudovi sa Save doživjeli najteži poraz ove sezone.

Iako je njegova momčad doživjela pravu blamažu, Mato Neretljak, trener Orašja, u razgovoru za SportSport.ba nije želio kritikovati svoje fudbalere.

"Ja sam jučer rekao da je to utakmica kojom smo mi samo tijelom došli na utakmicu, a sve ostalo smo ostavili u Orašju. Znam iz iskustva da se dese takve utakmice i ja sam kao igrač proživio takve gdje cijela momčad nema svoj dan. Jednostavno ništa ne ide, a protivniku ide sve za nogom. Tu utakmicu moramo zaboraviti i okrenuti se Travniku, kazao je Neretljak.

Već u subotu u posljednjem kolu prvog dijela sezone na stadion Goal gostuje ekipe Travnika, koja igra sjajno i nalazi se na drugom mjestu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Znamo se dobro i jedni i drugi, te je to veoma kvalitetna ekipa. Sami znate da smo ovaj dio sezone igrali utakmicu više u gostima i mislim da bi sa 28 bodova to bio super rezultat. Očekuje nas teška utakmica i ja vjerujem da možemo pobijediti, dodao je strateg Orašja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi