Nermin Bašić: Bila je lijepa priča, nema veze što je kratko trajala

Bh. stručnjak više nije trener Gorice

Nermin Bašić: Bila je lijepa priča, nema veze što je kratko trajala

S. Mlaćo

Nakon sedam utakmica na klupi Gorice bh. stručnjak Nermin Bašić ostao je bez angažmana.

Bašić je prethodno sa velikim uspjehom radio u Radomlju, Drugoj ligi Slovenije, a zatim je stigao poziv iz Gorice koji nije mogao da odbije. Ipak, izostali su rezultati, pa je brzo došlo do raskida saradnje.

Ipak, ovaj ambiciozni bh. stručnjak za SportSport.ba ističe da je period u Gorici za njega bio veliko iskustvo.

"Nakon prijašnjeg trenera u klubu su htjeli nešto novo, novu energiju, novu igru... Prije mene je bila kriza, nastavljena je i došla je borba za opstanak. Zbog velikog pritiska ljudi u klubu nisu izdržali da dalje nastave tim smjerom. Eto, došli smo do kraja", kaze Bašić te nastavlja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Ovo je veliko iskustvo za mene. Bila je lijepa priča, nema veze što je kratko trajala. Sretan sam i ponosan, za mene kao mladog trenera ovo je bilo veliko iskustvo".

Nermin Bašić je trenersku karijeru počeo 2011. godine, a vodio je sa velikim uspjehom NK Travnik, NK Metalleghe BSI, te FK Sloga Simin Han, da bi 2017. godine odlučio preuzeti NK Radomlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi