Nermin Bašić i sa golobradim mladićima hit prvenstva

Radomlje upisalo pet vezanih pobjeda

Nermin Bašić i sa golobradim mladićima hit prvenstva

S. Mlaćo

Nakon slabog otvaranja sezone na koji je svakako uticao i težak raspored, NK Radomlje koji sa klupe predvodi ambiciozni bh. stručnjak Nermin Bašić vratio se na pobjednički kolosijek u drugom rangu slovenskog nogometa.

Bašić je posložio kockice, te momčad igra veoma efikasno iz kola u kolo. U subotu je pred izabranicima bh. stručnjaka pao Ankaran. Bilo je čak 4:0, te Radomlje u posljednjih pet utakmica ima isto toliko pobjeda.

Za ekipom Bravo koja je lider zaostaje samo tri boda.

"U ovu sezonu smo ušli sa ciljem forsiranja mladih nogometšaa. Naša ekipa je najmlađa ekipa u ligi o vesezone, imali smo težak raspored, ali i tada se vidjelo da ćemo biti tvrd orah za sve rivale. Igramo dobar nogomet sa dosta tempa, te sa dosta rizika od golmana i pod pritiskom uvijek tražimo rješenje. Želimo biti kreativni u taktičkim zahtjevima", stručno Bašić podcrtava igru svog tima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

O Radomlju ima samo riječi hvale. Čelni ljudi kluba mu vjeruju svjesni da su dobili stručnjaka pred kojim je svijetla budućnost.

"Nalazimo se u vrhu tabele sa ekipama koje su mnogo novca uložile. Naravno da se ne opterećujemo tabelom, želimo svaku utakmicu pobijediti i što mi je uvijek bitno želim da igramo kvalitetno prepoznatljiv nogomet. Nadam se da ćemo još zadržati seriju bez poraza i da će se igrači što bolje razvijati. Trenutno smo hit prvenstva, imamo najboljeg strijelca lige Anela Hajrića, a primili smo najmanje pogodaka. Ako se uzme u obzir da smo najmlađi tim lige onda je to za svaku pohvalu", dodao je Bašić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi