Bašić nastavio po starom sa priznanjima u Sloveniji

Bh. trener radi sjajan posao u Radomlju

Bašić nastavio po starom sa priznanjima u Sloveniji

S. Mlaćo
U Sloveniji su odigrani susreti 1. kola nove sezone Prve lige, a već danas i za vikend igra se 2. kolo

Bilo je veoma uzbudljivo, a nogometaši Radomlja koji sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić napravili su veliko iznenađenje.

Radomlje je kao gost sa čak 3:0 savladalo Maribor i ponovo pobralo brojne simpatije.

Opis nije dostupan.

Ovaj klub je tokom ljeta napustio veliki broj igrača, dobre igre iz prošle sezone nisu prošle nezapaženo, pa je Bašić bio na mukama da krene gotovo 'od nule'.

Ipak, sastavio je veoma kvalitetnu momčad, prije svega motivisanu i karakternu, te uz sjajnu pripremu za meč Radomlje je u Gradskom vrtu upisalo sigurnu pobjedu.

Oglasi

Bašić je izabran za trenera 1.kola u Prvoj ligi Slovenije, a treba istaći da je ovaj 38-godišnji stručnjak u drugom dijelu protekle sezone čak osam puta izabran za trenera kola.

1. krog nove sezone zaključujemo še z naj enajsterico. Tokrat v njej kraljujejo Radomljani, najboljši igralec kroga pa Andrej Kotnik. #PrvaLigaTelemach

Posted by Prva liga Telemach on Friday, July 22, 2022

Podatak je to koji se zaista rijetko viđa, pa je Bašić ovog ljeta se povezivao sa Mariborom i Olimpijom, najvećim slovenskim timovima, ali i sa klubovima iz vrha Premijer lige naše zemlje.

Na kraju se odlučio za ostanak u Radomlju gdje u kadru ima nekoliko poznatih imena iz naše Premijer lige kao što su Emil Velić, Vedran Vrhovac, Nedim Hadžić, Ismir Nadarević...

Bašića već večeras očekuje novi izazov, a već je isticao da je odigrano tek prvo kolo, te da želi da njegov momci nakon pobjede u prvom kolu 'ostanu na zemlji'.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Njegov ti mće ugostiti Celje od 20:15 sati.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi