Nermin Bašić u prednosti nad nekadašnjom zvijezdom Serie A?
Bašić na cijeni nakon sjajnih rezultata sa NK Radomlje

Bh. stručnjak na pragu Gorice

Nermin Bašić u prednosti nad nekadašnjom zvijezdom Serie A?

Samir Mlaćo

Nakon što je sa NK Radomlje osvojio jesenju titulu u 2. ligi Slovenije, bh. stručnjak Nermin Bašić našao se na meti klubova iz elitnog ranga slovenskog nogometa.

Već danima je Bašić jedna od glavnih tema u slovenskim medijima. Iz povjerljivih izvora Slovenci su 'iskopali' da četverostruki prvak Gorica želi Bašića kao nasljednika Mirana Srebrniča.

U Goricu vjeruju da bi mogli na kraju se dokopati i plasmana u Evropu, te da bi Bašić bio pravi izbor, a da li će doći do dogovora biće poznato možda već ovog vikenda.

Iz Gorice su za Ekipu SN istakli da je dogovor sa Bašićem blizu, te da je njegov protukandidat nekadašnja zvijezda Serie A čije ime iz ovog kluba ne žele otkrivati. Ipak, navodi se da je Bašić mnogo bliži ovom klubu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Sretan u Sloveniji

Bašić je u nedavnom razgovoru za SportSport.ba priznao da je osjeća sjajno u Sloveniji, te da ima sve uvjete da daljnji trenerski razvoj

"Slovenija je jako lijepa zemlja, narod je pozitivan i radan, a fudbal pošten sa dobrim terenima. Nogometni savez brine samo o fudbalu, nema drugih interesa. Prvu godinu dana boravka u Sloveniji zajedno sa predsjednikom i Upravom u NK Radomlje smo napravili najveće stvari u posljednjih deset godina. Stvorili smo Akademiju, zaradili novac od UEFA-e, te novac investirali u školu nogometa i stručni rad. Trenutno tu radi 26 trenera, imamo dva kluba koja tu rade sa nama o kooperaciji. Radomlje je malo mjesto sa odličnom infastrukturom, napravili smo sistem. Za to su zaslužni prije svega predsjednik kluba kao i direktor koji investiraju lični novac i naravno svi treneri u klubu koji marljivo rade. Imamo fantastičnu atmosferu u klubu. Sada imamo sistem, ali i stručan rad, a došao je nekako prebrzo i rezultat, kako prve ekipe, tako i ostalih selekcija. U drugoj godini smo se odlučili da radimo na razvoju mladih igrača, imamo najmlađu ekipu u ligi, ali igramo veoma dobro. Hit smo prvenstva, treći na tabeli, a 12 igrača je ispod 19 godine, pet ispod 21 godine... Upisali smo sedam pobjeda u nizu, ali ne zanosimo se. Želimo da prodamo neke igrače, tu su Halilović, Hajrić i drugi. Kada igrate dobar nogomet ti momci dobijaju samopouzdanje i izlože se. Italijani mnogo prate ligu, dolazi tu mnogo skauta, mnogo je zanimanja klubova i to i jeste cilj", priča Bašić na početku razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

gumenakita
Zalosno da imamo talente koje jeftino prodajemo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi