Jamakova avantura u Prvoj ligi FBiH kratkog daha

Od danas slobodan igrač

Jamakova avantura u Prvoj ligi FBiH kratkog daha

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Nermin Jamak je slobodan igrač nakon što se njegova avantura u Prvoj ligi FBiB završila na neslavan način.

Jamak je danas raskinuo ugovor sa NK Vis Simm-Bau nakon što je proteklih sedmica bio odvojen od prvog tima zbog incidenta s navijačima.

U susretu protiv Rudara bivši fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Čelika se pokušao obračunati s pojedinim navijačima pa je pokrenut postupak protiv njega.

"Poštovani/e, osjećamo dužnost, ali i potrebu obratiti se svim iskrenim navijačima/cama našeg NK VSB sa izvinjenjem i objašnjenjem u vezi sa nemilom scenom koja se desila na protekloj utakmici. Naime, svjedočili smo nesportskom i apsolutno neprihvatljivom potezu našeg igrača - Nermina Jamaka prema navijačima našeg kluba koji su se nalazi van terena stadiona i tribina.

Odlukom Upravnog odbora, pokrenuli smo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika, a kojim će jasno biti definisan stepen kazne.

Ovim putem se još jednom izvinjavamo navijačima koji su doživjeli neugodnosti. Iskreno se nadamo da je ovo naša prva i posljednja objava ovakve vrste.

Iza nas se nalazi težak period, ali to ni u jednom momentu ne opravdava kršenje osnovnih pravila postavljenih u klubu.

Jedno od njih je svakako: Poštovati navijače", početkom aprila je izvjestio federalni prvoligaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nešto duže od dvije sedmice kasnije stiže vijest o raskidu ugovora pa se može reći da je Jamakova avantura u Prvoj ligi FBiH bila kratkog daha.

Sarajlija je u prvom dijelu sezone bio član Željezničara, a ovog proljeća je u dresu Viss Simm-Baua upisao četiri nastupa.

Top Komentari

Brazuka
Praonica para se gasi. Mujkanovicu kad dodjes u bosnu i uhapsiti će te
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi