Burno u Vis Simm Bau: Pokrenut postupak protiv Nermina Jamaka!
FOTO: NK Vis Simm Bau

Pokušao se obračunati sa navijačima

Burno u Vis Simm Bau: Pokrenut postupak protiv Nermina Jamaka!

S. Mlaćo
Vis Simm Bau je nedjelju poražen na svom terenu od Rudara iz Kaknja (1:3) i jasno je da od borbe za prvo mjesto nema ništa.

Loše selektirana ekipa u zimskom prelaznom roku, te neadekvatna pojačanja na kojima je insistirao bivši tener Ajdin Mrguda 'koštala' su klub iz Kosove kod Maglaja. Darko Vojvodić je nedavno preuzeo 'vruć krompir', no teško je očekivati da sa ovim igračkim kadrom ambiciozni prvoligaš može nešto više od sredine tabele.

U susretu protiv Rudara iskusni vezista Nermin Jamak pokušao se obračunati sa pojedinim navijačima, pa je klub danas protiv njega pokrenuo disciplinski postupak. Potvrdio je to saopštenjem.

"Poštovani/e,  osjećamo dužnost, ali i potrebu obratiti se svim iskrenim navijačima/cama našeg NK VSB sa izvinjenjem i objašnjenjem u vezi sa nemilom scenom koja se desila na protekloj utakmici.Naime,  svjedočili smo nesportskom i apsolutno neprihvatljivom potezu našeg igrača - Nermina Jamaka prema navijačima našeg kluba koji su se nalazi van terena stadiona i tribina.

Odlukom Upravnog odbora, pokrenuli smo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika, a kojim će jasno biti definisan stepen kazne.

Ovim putem se još jednom izvinjavamo navijačima koji su doživjeli neugodnosti. Iskreno se nadamo da je ovo naša prva i posljednja objava ovakve vrste.

Iza nas se nalazi težak period, ali to ni u jednom momentu ne opravdava kršenje osnovnih pravila postavljenih u klubu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedno od njih je svakako: POŠTOVATI NAVIJAČE!",stoji u saopštenju Vis Simm Bau.

U narednom kolu Vis Simm Bau gostuje Čapljini koja se grčevito borbi za opstanak.

Top Komentari

Hasanaga
Cuj Mrguda doveo lose pojacanje, pa on da je ostao i dalje bi se borili za prvo mjesto. Kako su samo ne zahvalni za sve uspjehe sto im je napravio
7 1
Lalaland
A kao Klub i imaju navijače hahahaha.. grupa seljačina napala na čovjeka a ko ima dostojanastvo će i odgovoriti ?
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi