Neslavan početak za Štimca na klupi Indije, izgubio od države koja ima samo 160 hiljada stanovnika
Igora Štimca čini se čeka još puno posla

Hrvatski stručnjak postao tek drugi selektor u historiji Indije kome je ovo uspjelo

Neslavan početak za Štimca na klupi Indije, izgubio od države koja ima samo 160 hiljada stanovnika

S. Pašalić

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac nedavno je dobio svoj novi angažman nakon što je preuzeo reprezentaciju Indije.

Iako se za ovaj posao prijavilo 250 kandidata, Štimac je na kraju odnio pobjedu i preuzeo reprezentaciju koja je na FIFA-inoj rang listi na 101. mjestu.

Ipak, početak za hrvatskog trenera nije bio zadovoljavajući. Curacao je u prvoj utakmici King's kupa na Tajlandu savladao Indiju sa 3:1.

Curacao se nalazi na 82. mjestu na FIFA-inoj rang listi, a zanimljivo je da ima samo 160 hiljada stanovnika, dok recimo Indija ima 1.3 milijarde.

Tako je Igor Štimac postao tek drugi selektor u historiji Indije koji je debitovao porazom, a prije njega je to uspjelo još samo Bobu Houngtonu 2006. godine.

Tajland i Vijetnam će odigrati drugu utakmicu polufinala ovog kupa, a poraženi iz ove utakmice će igrati protiv Indije za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi