Neslavan povratak Marige nakon 10 mjeseci i remi u Parmi

Genoa do boda na Ennio Tardiniju

Neslavan povratak Marige nakon 10 mjeseci i remi u Parmi

Edmir Škorić

Nedjeljni program 24. kola talijanske Serije A otvorili su Parma i Genoa, a u utakmici sa nekoliko izglednih prilika nije bilo pogodaka (0:0).

Iako su utakmicu igrali bez Boška Jankovića, Antonija Floro Floresa, Cristobala Jorquere i Marca Rossija,  gosti iz Đenove pokazali su se u dobrom izdanju u Parmi, te je malo nedostajalo i da osvoje sva tri boda.

 

Uostalom, Genoa je samo jednom dosad slavila na Tardiniju, a ovo im je bio treći remi uz devet poraza. Utakmicu je obilježio i povratak MacDonalda Marige u redovima Parme nakon 10-mjesečne pauze zbog povrede, ali je nakon samo tri minute igre morao napustiti teren, a da li se ponovo radi o nekoj težoj povredi, ostaje da vidimo.

 

Amauri s jedne, te Marco Borriello s druge strane, bili su najopasniji pred protivničkim golmanima, ali ni oni danas nisu bili pucački raspoloženi. 

 

Genoi, koja se bori za opstanak, ovaj bod je daleko vrijedniji nego Parmi, koja je mirna u sredini tabele.

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 24. kolo:

Parma - Genoa 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.