Nesretan kraj karijere za mladog fudbalera Hulla: Nisam imao izbora

Mason se morao povući

Nesretan kraj karijere za mladog fudbalera Hulla: Nisam imao izbora

Fudbaler Hull Cityja Ryan Mason objavio je kraj karijere, koju će završiti sa svega 26 godina.

Za Masona je kobna utakmica bila prije godinu dana protiv Chelseaja, gdje je u žestokom sudaru glavama sa Garyjem Cahillom doživio frakturu lobanje.

Tada je Mason ostao nepomično ležati na travi, a ljekarska pomoć mu se ukazivala osam minuta. Zatim je odveden u bolnicu, gdje je hitno operisan.

"Neumorno sam radio kako bih se vratio na teren ali, nažalost, poslije savjeta specijaliste, nemam drugu opciju nego da se povučem iz fudbala zbog prirode povrede. Hvala svim ljudima koji su mi sve ovo vrijeme pružali veliku podršku da se oporavim od povrede koja je opasna po život. To im neću zaboraviti dok sam živ", poručio je Mason.

Ryan Mason je karijeru počeo u Tottenhamu 2008. godine, ali je većinu vremena proveo na posudbama u niželigaškim klubovima, sve do transfera u Hull City 2016. godine.

U prošlosti je odigrao čak i jednu utakmicu za reprezentaciju Engleske i to 31. marta 2015. godine protiv Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi