Nesretan poraz u sudijskoj nadoknadi

BiH-Brazil 1:2

Nesretan poraz u sudijskoj nadoknadi

U prijateljskoj utakmici odigranoj u švicarskom St. Gallenu, reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena od peterostrukih svjetskih prvaka, reprezentacije Brazila sa 1:2.

Brazil je otvorio meč na najbolji mogući način i već u 4. minuti Karioke su stigle do vodstva.

Nakon jedne izgubljene lopte na tridesetak metara od gola Begovića, lopta dolazi do Marcela na lijevoj strani, koji prizemnim i preciznim šutem matira Begovića za 1:0.

Činilo se da bi rano primljeni gol mogao poremetiti koncepciju naše igre, ali već u 13. minuti Zmajevi dolaze do izjednačenja preko Ibiševića.

Prethodno je Džeko ukrao jednu loptu, uposlio Ibiševića, koji šutira sa nekih dvadesetak metara i uz vrlo lošu intervenciju Julia Cesara poravnava rezultat na 1:1, za veliko slavlje naših navijača.

U nastavku je Brazil propustio veliku šansu u 20. minuti, kada je Spahić u posljednji čas intervenisao ispred Hernanesa, koji je ispred sebe imao praznu mrežu, a naša reprezentacija je sjajnu priliku imala u 35. minuti nakon prodora Džeke i povratne lopte, Misimović je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

U 45. minuti, velika prilika za našu reprezentaciju. Odlična kombinacija Džeke i Pjanića, fudbaler Rome je ušao u šesnaesterac, ali je iz povoljne situacije šutirao ravno u Cesara.

Na odmor se otišlo sa 1:1, u utakmici u kojoj je naša reprezentacija pružila vrlo dobru partiju u prvih 45 minuta, iako je Brazil imao terensku inicijativu, ali Zmajevi su odlično stajali na terenu, prijeteći iz kontri i polukontri.

Početak drugog poluvremena je bio nešto mirniji.

Naša reprezentacija je nastavila sa dobrom igrom i sa čvrstom i pametnom postavkom, onemogućili smo Brazilce da razviju svoju igru, a istovremeno smo bili vrlo opasni pred golom Karioka.

Misimović je u 59. minuti imao dobru priliku, kada je nakon jedne gužve i odbijene lopte, šutirao lijevom nogom pored gola.

Brazilci su sa izmjenama pokušali ubrzati tok igre i doći do pobjede, ali su Zmajevi uspješno odoljevali svim napadima Brazila, koji nikako nisu uspjevali napraviti neku izrazitiju priliku pred našim golom.

U 73. minuti nakon jedne kontre, Neymar se sjurio u naš kazneni prostor, lijepo se namjestio za šut, ali iz povoljne prilike je uputio blag udarac, pa je Begović sigurno intervenisao.

Selektor Sušić, prve izmjene je izvršio u posljednjih 15 minuta, očigledno zadovoljan igrom i sa željom da sačuva odličan rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I kada se činilo da ćemo ostvariti veliki remi, u 91. minuti, nakon prodra Hulka i centaršuta u kazneni prostor, lopta je zakačila Papca i ušla u mrežu za 2:1 i ispostavilo se na kraju, nesretan poraz naše reprezentacije, koja je zaista odigrala odličnu utakmicu i bila ravnopravna sa peterostrukim svjetskim prvacima.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.