Nesretnom Adnanu Januzaju nikako da svane

Nova povreda

Nesretnom Adnanu Januzaju nikako da svane

Edmir Škorić

Mladi belgijski nogometaš Adnan Januzaj došao je ovog ljeta u Real Sociedad.

Sociedad je za osam miliona funti prešao u Sociedad iz Manchester Uniteda, ali se nije naigrao na startu nove sezone, a onda je uslijedila i povreda.

Belgijanac je povrijedio koljeno u meču sa Zenitom. Iako nije prijavljivao da ima problema, naknadno se požalio na bolove i ustanovljeno je da se radi o obnovljenoj povredi meniskusa u desnom koljenu.

Nije poznato koliko će pauzirait, no potrajat će oporavak igrača koji je sa samo 16 godina prije nekoliko sezona, debitovao kod Davida Moyesa u Manchester Unitedu.

Januzaj je kasnije nastupao na posudbama u Borussiji Dortmund i Sunderlandu, pa je ovog ljeta pojačao Baske. U petak je selektor Belgije Roberto Martinez objavio spisak za duel s BiH i Januzaj nije dobio poziv.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, da je i dobio poziv, morao bi ga odbiti, ali inače nije u planovima selektora Belgije. Možemo reći da je njegova karijera puno više obećavala, no brojni faktori utjecali su na to da danas bude prosječan igrač koji teško i da dobija pravu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi