Nešto je trulo u selekciji Srbije, Đukanović otkrio i šta

Golman otvorio dušu

Nešto je trulo u selekciji Srbije, Đukanović otkrio i šta

Edmir Škorić

Srbijanski golman Slaviša Đukanović objasnio je kako je došlo do rasula u njegovoj reprezentaciji.

Đukanović je napustio reprezentaciju Srbije i to objavio na Facebooku, a na kraju su Orlovi ispali za Eura u Poljskoj. 

"Znao sam kakvi su bili odnosi u reprezentaciji. Bio sam na Euru u Danskoj 2014. i nisam htio da se takvo što ponovi. Moj jedini uvjet je bio da se zna kako se ko ponaša, konkretno u vezi s Darkom Stanićem. Na tom prvenstvu njega se sve pitalo, kad se trenira, kad se brani, kad se ide s terena. Imao je nevjerojatnu slobodu koju u karijeri nisam doživio. Perić me uvjeravao da će sada biti drugačije", rekao je Đukanović, dodavši kako je Stanić na prvi trening došao bez opreme i kako nije igrao protiv Mađarske u prijateljskoj utakmici.

"Pitao sam kapitana Nikčevića gdje je Stanić, on je rekao - "nemam pojma". Neko mi je kasnije rekao da je bio 'bolestan'". 

"Nije ga bilo na jutarnjim treninzima. On je odlučivao kad će i koliko će braniti. Selektora se opet ništa nije pitalo. Uoči utakmice s Francuskom, tokom večere, njemu zvoni mobitel i počne pričati za stolom...", ističe razočarani golman.

Njegovu vijest o napuštanju reprezentacije neki u svlačionici Srbije nisu samo tako prihvatilli.

"Pitali su me jesam li to objavio, rekao sam da jesam. Perić je rekao da s pet-šest igrača imao dogovor u vezi sa Stanićem. Ostao sam zatečen, nisam znao o čemu se radi. Pitao sam kapitena Nikčevića o kakvom je dogovoru riječ, on je rekao "ko si ti da ti kažem". Stanić mi je rekao nešto u smislu "ne mogu vjerovati da si to učinio". Pale su teške riječi, ali nije bilo sukoba. Perić mi je saopšio da nisam više dio reprezentacije, ja sam otišao", zaključio je Đukanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi