Vijesti iz Engleske nagovještavaju transfer Edina Višće

Sve bliže izlaznim vratima Bašakšehira

Vijesti iz Engleske nagovještavaju transfer Edina Višće

Edmir Škorić

Sjajni krilni bh. reprezentativac Edin Višća će skoro pa sigurno na ljeto napustiti Tursku.

Višća se sa Bašakšehirom bori za titulu u Turskoj, a sjajne igre ove, ali i proteklih sezona neće proći nezapaženo. Bh. reprezentativac povezuje se već neko vrijeme s brojnim klubovima i sve su prilike da će napustiti Bašakšehir.

Da se Bašakšehir sprema na život bez Višće, sugeriše i vijest iz Engleske da je tamošnji Hull City spreman da pusti 30-godišnjeg Kamila Grosickog u Bašakšehir.

Turski klub želi da kupi Poljaka koji je zabio devet golova uz 12 asistencija tokom ove sezone Championshipa, a zanimljivo da igra na lijevom i desnom krilu, čime bi istanbulski klub dobio zamjenu za nekadašnjeg asa Željezničara.

Bašakšehir ima gomilu zvijezda poput Adebayora, Robinha, Dembe Ba... pa bi Grosicki zasigurno želio i sam da zaigra u takvom društvu i u jednoj od jačih liga Evrope, a još kada se zna da će Bašakšehir igrati Ligu prvaka i da klub raspolaže velikim budžetom...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

A što se samog Višće tiče, za njega se zanima Fenerbahče, ali je pitanje ima li ovaj velikan novca za njegov transfer. Poznato je da je Fener posljednjih dvije godine u žestokom padu, pa ove sezone jedva da se izborio za opstanak u društvu najboljih turskih timova.

Turski mediji tvrde da su alternativu u Feneru pronašli u Vedatu Muriqiju, kosovskom reprezentativcu koji igra u turskom Rizesporu i daleko je jeftiniji od bh. reprezentativca.

Top Komentari

Saimai1316
Zalosno,najbolji igrac turskog prvenstva pravi transfer u neki tamo poluprosjecni engleski tim
2 1
GAziJAA___
Zar vec ide iz Fenera? Pa tek ste ga prodali tamo..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi