Nestvarna pobjeda Cagliarija: Gubili 3:1, zabili u zadnjim sekundama za četvrto mjesto

Ludnica na Sardiniji

Nestvarna pobjeda Cagliarija: Gubili 3:1, zabili u zadnjim sekundama za četvrto mjesto

E. Škorić

Nogometaši Cagliarija su u jednoj sjajnoj utakmici 14. kola italijanske Serije A savladali Sampdoriju sa 4:3.

Sampdoria, koju s klupe vodi Claudio Ranieri, vodila je 2:0 nakon 70-ak minuta igre. Prvi gol za Đenovljane postigao je iskusni Quagliarella iz penala u 38. minuti, a drugi Ramirez na ubačaj Quagliarelle u 52. minuti.

Preokret je počeo golčinom Nainggolana u 69. minuti. Minutu kasnije novi gol Quagliarelle i činilo se da je to "to", ali nije bilo gotovo.

Za samo dvije minute Joao Pedro zabija dva gola i vraća stvari na početak, a u posljednjim sekundama rezervista Cerri na sjajan ubačaj Pellegrinija glavom zabija za veliko slavlje na Sardiniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari je sada došao na četvrto mjesto s 28 bodova i nastavlja dai gra fantastično, te nakon 14 kola ima samo dva poraza uz osam pobjeda i četiri remija. Sampa je 17. sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi