Nestvarna sezona: Lewandowski postigao gol na svakom meču Bundeslige i Lige prvaka

Kakav golgeter

Nestvarna sezona: Lewandowski postigao gol na svakom meču Bundeslige i Lige prvaka

Jedan od najboljih poteza uprave Bayerna svih vremena je dovođenje Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač je i u redovima Borussije Dortmund pokazivao nevjerovatan fudbal, ali ono što radi u Bayernu je čak i iznad tog nivoa.

Čak i u ovoj sezoni kada je igra Bayerna vrlo slaba, Lewandowski pokazuje zavidnu formu, a koliko mu dobro ide otkad je došao u Minhen najbolje pokazuje sljedeći podatak.

Naime, Poljak je nakon večerašnjeg gola protiv Olympiakosa, stigao Lea Messija po broju golova postignutim u grupnoj fazi Lige šampiona, ako ćemo gledati samo period od sezone 2014/15 kada se pridružio Bayernu. Od tada su njih dvojica postigla po 31 gol i nijedan fudbaler nije postigao više.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, još fascinantiji podatak je onaj koji se odnosi na ovu sezonu. On je potigao barem po gol na svakoj utakmici u Bundesligi i Ligi prvaka. Odigrao je 14 utakmica u ova dva takmičenja i postigao 20 golova.

Ukupno gledajući, večerašnja utakmica protiv Olympiakosa mu je 84. u karijeri u Ligi prvaka, a računajući i večerašni gol postigao ih je 59.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi