Nestvarna statistika Ziyecha od početka sezone, velikani će se tek sada otimati za njega
Kakve će brojke Ziyech tek imati na kraju sezone?

Marokanac briljira u dresu Ajaxa

Nestvarna statistika Ziyecha od početka sezone, velikani će se tek sada otimati za njega

S. Pašalić

Ajax je prošle sezone briljirao i ponovo je osvojio naslov prvaka u Holandiji, a stigao je i do polufinala Lige prvaka, gdje je na nevjerovatan način ostao bez finala.

Tim iz Amsterdama je međutim ostao bez svoja dva sjajna igrača, Frenkieja de Jonga i Matthijsa de Ligta koji su otišli u Barcelonu, odnosno Juventus.

Možda su neki očekivali da bi Ajax ove sezone mogao imati problema, posebno u Ligi prvaka, ali ovaj klub ponovo pruža sjajne partije.

U prvenstvu Holandije Ajax je na prvom mjestu i u 15 odigranih utakmica je upisao 13 pobjeda i dva remija, te je postigao ukupno 52 gola, a u Ligi prvaka je kolo prije kraja grupne faze prvi u grupi H sa 10 bodova.

Sigurno najzaslužniji za ovakve rezultate je Hakim Ziyech koji ove sezone briljira.

Ovaj 26-godišnji Marokanac je od početka sezone odigrao ukupno 24 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 8 golova i upisao je čak 20 asistencija.

Ziyech je i prošle sezone također pružao sjajne partije zbog čega je bio na meti mnogih klubova, ali je ostao u Ajaxu. Međutim, s obzirom na ono što gledamo ove sezone, čini se da je on prvi kandidat da napusti ovaj klub narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije