U Grupi H je još sve otvoreno, Leipzig ludom završnicom do nokaut faze!

Grupna faza Lige prvaka, 5. kolo

U Grupi H je još sve otvoreno, Leipzig ludom završnicom do nokaut faze!

Nakon što su Valencia i Chelsea remizirali na Mestalli (2:2), večeras je odigran i drugi meč petog kola Grupe H Lige prvaka. Lille je ugostio ekipu Ajaxa, a gosti iz Amsterdama su slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Poveli su gosti već u 2. minuti nakon preciznog šuta Ziyecha, da bi i nakon postignutog gola nastavili prijetiti.

Imao je i Lille svoje šanse. Soumare i Ikone su promašili nemoguće, a onda je stigla kazna - u 59. minuti kada je Promes na sjajnu asistenciju Ziyecha pogodio za 0:2.

U Grupi H je još sve otvoreno kada je prolaz u nokaut fazu u pitanju. Ajax je sada prvi sa 10 bodova, ali još nije siguran u narednoj fazi; Valencia je druga sa osam bodova, dok i Chelsea na trećem mjestu ima osam bodova (Lille je zadnji sa samo jednim bodom).

Chelsea međutim u zadnjem kolu igra sa Lilleom na svom terenu i za očekivati je da će pobijediti, dok će direktni orkšaj za prolaz dalje imati Ajax i Valencia. Ajaxu, u slučaju pobjede Chelseaja odgovara i bod, dok bi Valencia sa pobjedom išla u nokaut fazu. U slučaju neuspjeha Chelseaja protiv Lillea, Ajax i porazom od Valencije ide dalje.

U Grupi G je također bilo jako zanimljivo.

Večeras je Benfica gostovala kod Leipziga i bila jako blizu da upiše trijumf, ali je meč na kraju završen rezultatom 2:2.

Imao je Leipzig nekoliko kolosalnih prilika tokom utakmice ali ih nije iskoristio (do samog finiša), dok su za Benficu pogađali Pizzi i Vinicius. Pizzi je pogodio u 20. minuti, a Vinicius u 59., nakon što se sapleo i pao jedan defanzivac domaćih.

Činilo se da će Benfica upisati pobjedu koja će je ostaviti u igri, ali onda veliki povratak Leizpiga.

Prvo je Forsberg u 89. minuti sa bijekle tačke pogodio za 1:2, da bi isti igrač u šestoj minuti sudijske nadoknade postigao gol za konačnih 2:2. Inače, utakmica je produžena čak devet minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, nešto ranije je u okviru Grupe G Zenit na svom terenu sa 2:0 savladao Lyon.

Večerašnjom pobjedom je Leipzig faktički osigurao plasman u nokaut fazu, dok će do istog pokušati u zadnjem kolu doći i Zenit i Lyon. Leizpig je sada prvi u Grupi G sa 10 bodova, po sedam imaju Zenit na drugoj i Lyon na trećoj poziciji, dok je Benfica četvrta sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi